Autismi ja uni tietosivusto

Asiakas

Biocodex Oy on Pohjoismaissa ja Baltiassa toimiva innovatiivinen terveydenhuoltoalan yritys, joka on osa maailmanlaajuista Biocodex-konsernia. Biocodex Oy maahantuo, myy ja markkinoi resepti-, sairaala- ja OTC-lääkkeitä sekä vapaakaupan tuotteita, sekä tuottaa yrityksille asiantuntijapalveluita kuten auditointeja, lääkerekisteröinti- ja lääketurvapalveluita.

Tavoitteet

Joulukuussa 2020 pitkäaikainen asiakkaamme Biocodex Oy pyysi meiltä tarjousta Autismi ja uni -tietosivuston suunnittelusta ja toteuttamisesta. Asiakkaalla oli valmiiina alustavia suunnitelmia rakenteen ja ulkoasun osalta, joita kävimme yhdessä projektin aloituspalaverissa läpi. Näiden ideoiden pohjalta lähdimme jatkojalostamaan suunnitelmia toimivaksi kokonaisuudeksi.

Tulevan sivuston tavoitteena oli tarjota tietoa autismikirjoon kuuluvan lapsen unettomuudesta ja sen vaikutuksesta koko perheen hyvinvointiin ja elämänlaatuun. Sivustolta tulisi löytyä tietoa, neuvoja, työkaluja ja materiaaleja, joita perheet voivat käyttää avuksi arjessaan.

Projekti

Suunnittelukierroksen jälkeen aloitimmme toteutuksen tekemisen WordPress-julkaisujärjestelmään.

Projektiin edetessä sivustolle lisättiin myös unilaskuri asiakkaan ideoiman rungon pohjalta. Laskurin avulla voi nopeasti tarkistaa lapsen iän mukaisen unen määrän riittävyyden. Sivustolta löytyy erilaisia ladattavia materiaaleja, joita perheet voivat käyttää avuksi arjessaan.

Asiakas oli etsinyt ilmeeseen sopivia kuvia valmiiksi kuvapankista, joiden lisäksi ehdotimme paria samanhenkistä kuvaa. Asiakas tuotti sivuston tekstit ja lisäsi itse sivuston kuvat, tekstit ja ladattavat materiaalit. Sisältöjen lisääminen oli helppoa – olimme pitäneet jo ennen tätä käyttökoulutuksen sivuston hallinnasta. Asiakas sai myös käyttöoppaan, jossa oli tarkat ohjeet eri sisältöjen lisäämiseen sivustolle.

Tulokset

Projekti onnistui hyvin ja voimmekin ilolla esitelläkin nyt projektin lopputulosta työnäytteissämme.

Tuloksena on tiivis tietopaketti autismista ja unesta, joka ohjaa perheitä hakemaan oikeaa tietoa ja apua arkeensa. Sivuston käyttö on helppoa ja sen sinertävä ulkoasu unikuvineen sopii hyvin aihepiiriin.

Asiakas on ollut tyytyväinen projektin lopputulokseen. Jatkamme sivuston ylläpidon, hostauksen ja jatkokehittämisen parissa.