WordPress – maailman suosituin julkaisujärjestelmä

WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä

Toteutamme sivustoja WordPressillä, joka on maailman suosituin julkaisujärjestelmä. Vuonna 2016 sen arvioidaan olevan käytössä yli 60 miljoonalla sivustolla ja 26 prosentissa maailman 10 miljoonasta suosituimmasta sivustosta.

WordPress julkaistiin alun perin blogialustana vuonna 2003. Sen jälkeen WordPressiä on kehitetty täysiveriseksi pienten ja keskisuurten sivustojen julkaisualustaksi. Nykyisin WordPress soveltuu alustaksi lähes millaiselle sivustolle tahansa, mutta eniten sitä käytetään markkinointiin ja julkaisemiseen keskittyvien sivustojen alustana.

WordPress on avointa lähdekoodia ja ilmainen. Myös suurin osa yhteisön tuottamista lisäosista on avointa lähdekoodia ja ilmaisia.

WordPress toimii avoimeen lähdekoodiin perustuvalla LAMP-alustalla (lyhenne sanoista Linux, Apache, MySQL ja PHP). Se on ylivoimaisesti suosituin verkkosivustojen alusta ja löytyy käytännössä kaikkien web-hotellipalveluntarjoajien valikoimasta.

WordPress sopii monenlaisiin käyttötarkoituksiin

WordPress on erinomainen valinta esimerkiksi yrityksen kotisivuille, yhdistyksen kotisivuille, mediasivustoille ja kampanjasivustolle. WordPress saadaan valjastettua myös verkkokaupan tai tuotekatalogin alustaksi WooCommerce-lisäosien avulla.

WordPress toimii niin tietokoneilla kuin mobiililaitteissakin, ja sivustoista voidaan tehdä täysin mobiiliresponsiivisia. WordPressillä voidaan toteuttaa monikielisiä verkkosivustoja, joten se soveltuu hyvin kansainväliseen käyttöön. WordPressin avulla voidaan myös toteuttaa ns. monisivustoja, jossa kehitys- ja ylläpitokulujen säästämiseksi yksi julkaisujärjestelmän asennus pitää sisällään useita samankaltaisia sivustoja.

WordPress-sivustoa voidaan hakukoneoptimoida siinä missä mitä tahansa muutakin sivustoa, ja WordPress-sivusto voidaan tarvittaessa optimoida erittäin nopeaksi ja suuriin käyttäjämääriin skaalatuvaksi.

WordPress tarjoaa myös erinomaista tietoturvaa, mikäli sivusto toteutetaan ammattitaidolla ja sitä ylläpidetään ja päivitetään jatkuvasti.

WordPress on kustannustehokas valinta

Hyvin rakennettu WordPress-sivusto kestävä ratkaisu, jota voidaan kehittää sitä mukaa kun uusia tarpeita ilmenee. WordPressin erittäin laajasta lisäosavalikoimasta löytyy sopiva ratkaisu tuhansiin erilaisiin ominaisuustarpeisiin, mikä säästää paljon työaikaa.

WordPressin ja lisäosien uusien versioiden yhteensopivuus taaksepäin on erittäin hyvä, mikä alentaa ylläpidon ja jatkokehityksen kustannuksia merkittävästi. Yleisyyden ja keveyden takia ylläpidon ja hostauksen kulut ovat pienemmät moneen muuhun järjestelmään verrattuna.

Avoin lähdekoodi ja laaja kehittäjäyhteisö takaavat yhdessä sen, ettet ole riippuvainen tietystä järjestelmätoimittajasta.

WordPress-sivuston hallinta on helppoa

Yksi WordPressin suureen suosioon johtaneista tekijöistä on sen helppokäyttöinen hallintakäyttöliittymä, jota käyttävät miljoonat ihmiset ympäri maailmaa.

Yleisyyden takia WordPressin hallintakäyttöliittymä on jo valmiiksi tuttu monille käyttäjille, joten heidän ei tarvitse opetella uutta. WordPressiä varten on myös saatavilla paljon ohjeita, oppaita ja neuvoja, myös ilmaiseksi verkosta.

Oma WordPress-teknologiamme

Olemme kehittäneet WordPressiä varten yleispätevät, mutta myös täysin sivustokohtaisesti räätälöitävissä olevat ominaisuudet yli 80 yleiseen sivustotarpeeseen. Näin voimme tuottaa sivustoja tehokkaasti, eikä ominaisuuksien toteutusta tarvitse miettiä uudestaan joka sivuston kohdalla.

Mikäli jokin ominaisuus ei löydy valikoimastamme, WordPress-yhteisön tuottamien kymmenien tuhansien lisäosien joukosta löytyy yleensä valmista ohjelmakoodia, jonka avulla uusi ominaisuus saadaan helposti toteutettua.

Lisäksi käytämme uusien sivustojen pohjana omaa ”prototyyppisivustoa”, jossa useimmilla sivustoilla toistuvat sekä käyttöä helpottavat asiat on tehty valmiiksi. Tämä nopeuttaa kehitystyötä, säästää kustannuksia ja parantaa laatua.

Sivustoprojektiemme hintaan sisältyy myös julkaisujärjestelmän käyttökoulutus sekä kirjalliset ohjeet kunkin sivuston hallinnasta.

Kattavat WordPress-palvelut yhdeltä toimijalta

Palveluihimme kuuluu kaikki mitä tarvitset: digitaalisen markkinoinnin strategia, WordPress-sivustojen suunnittelu, toteutus, ylläpito, hostaus, optimointi sekä verkkomainonta.

Meillä on paljon kokemusta eri sivustotyypeistä, mukaan luettuna yritysten, tuotteiden ja brändien kotisivut, yhdistysten kotisivut, verkkokaupat, tuotekatalogit, verkkojulkaisut ja kampanjasivustot.

Lämmin kiitos Konseptolle mukavasta projektista! Missään vaiheessa ei ollut huolta siitä, etteivätkö asiat olisi luonnistuneet. Tiimin kanssa oli helppo työskennellä: pidettiin, mitä luvattiin ja autettiin heti. Myös ohjaus tyylillisesti toimiviin ratkaisuihin oli ystävällistä ja pätevää.

Minna Riikka Järvinen
toiminnanjohtaja
Kehittämiskeskus Opinkirjo

Kiitos hyvästä ja nopeasta duunista.

Jarkko Hakola
toimitusjohtaja
Print&Media Publishing Oy
Taiteilija-verkkolehden uudistus ylitti toiveemme. Kuvataiteilijoiden ammattilehdessä visuaalisuus on ensiarvoisen tärkeää, ja uusi sivusto tuo hienosti esiin kuvataiteen moninaiset sisällöt. Konsepton asiantuntemuksen ansiosta uusi sivusto myös toimii hyvin eri välineissä. Olemme saaneet uudistuksesta runsaasti myönteistä palautetta.
Miisa Pulkkinen
päätoimittaja
Taiteilija-verkkolehti