Shopify – Ylivoimainen verkkokauppa-alusta

Shopifyn suosio on voimakkaassa kasvussa

Shopify on vuonna 2004 perustetun saman nimisen Kanadalaisen pörssiyhtiön (Shopify Inc.) kehittämä, suljettua lähdekoodia oleva ja Software as a Service (SaaS) -mallilla tarjottava verkkokauppa-alusta. Vuoden 2022 maaliskuussa se oli maailman toiseksi suosituin verkkokauppa-alusta, suosituimman ollessa WordPressin verkkokauppalisäosa WooCommerce.

Shopify on kehitetty alun perin Pohjois-Amerikan markkinoille, mutta nykyisin se yleistyy voimakkaasti muillakin maantieteellisillä alueilla, kuten Euroopassa ja Suomessa. Vuoden 2021 taloustietojen mukaan yhtiön liikevaihto oli 4,6 miljardia USD, kasvun ollessa 57 % edeltävästä vuodesta.

Suomessakin Shopify on kasvattanut suosiotaan huomattavasti, ollen myös Suomen toiseksi suosituin verkkokauppa-alusta WooCommercen jälkeen. Suomessa oli vuoden 2022 maaliskuun tilastojen mukaan 3682 Shopify-verkkokauppaa.

Shopify on helppokäyttöinen, laadukas ja monipuolinen

Laadukas hallintapuoli tilausten käsittelyyn, tuotetietojen hallintaan ja markkinointiin on yksi Shopifyn parhaista ominaisuuksista. Se on helppo oppia ja sitä on ilo käyttää.

Shopify on sellaisenaan hyvinkin pätevä ja monipuolinen alusta verkkokaupalle, minkä lisäksi se on laajennettavissa monin tavoin valmiiden sovellusten avulla. Shopifyn sovelluskaupasta löytyy yli 6000 sovellusta eri tarkoituksiin.

Shopify-verkkokauppa voidaan rakentaa täysin mobiiliresponsiiviseksi sekä monikieliseksi, joten se toimii mobiililaitteilla ja sopii myös kansainväliseen kauppaan. Shopify-verkkokaupasta voidaan myös rakentaa saavutettava.

Shopifyn parhaista puolista saa hyvän käsityksen tarkastelemalla Paytrailin uusinta raporttia verkkokauppa-alustoista Suomessa. Sen mukaan suomalaiset verkkokauppiaat painottivat Shopifyn valinnassa erityisesti käytettävyyttä, luotettavuutta, helppoutta, soveltuvuutta omaan tarpeeseen ja toiminnallisuutta. 

Suomalaiset maksutavat ja toimitustavat Shopifylle

Suomalaisten suosimat maksutavat otetaan käyttöön niitä tukevan maksunvälityspalvelun avulla. Näitä ovat esimerkiksi Paytrail, Svea Payments ja Klarna. Maksunvälityspalvelun avulla Shopifyn kassasivulle saadaan käyttöön suomalaisille tutut verkkomaksupainikkeet, yleiset luottokortit ja mobiilimaksutavat kuten MobilePay.

Suomalaisten suosimat kuljetusliikkeet saadaan integroitua luotettavien kotimaisten sovellusten kautta, joista suosituimpia ovat Packrooster ja Nordic Shipping App. Kuljetusliikkeistä käyttöön saadaan mm. Posti, Matkahuolto, Postnord ja Budbee. Osa kuljetusliikkeistä mahdollistaa pakettikorttien tulostamisen ja seurantakoodien lähettämisen suoraan Shopifyn hallintapaneelista.

Ulkomaalaiset maksutavat ja toimitustavat Shopifylle

Shopifyn antaa kauppiaalle erinomaiset eväät kansainväliseen kauppaan. Luottokorttimaksuja ulkomailta voi alkaa välittömästi vastaanottaa esimerkiksi Paypalin avulla. Yksi suosituimmista maksunvälityspalveluista kansainvälisille maksuille on Stripe, joka on integroitu Shopifyhin natiivisti. Eri maksunvälityspalvelujen avulla maksutapavalikoimaa on mahdollista laajentaa mm. Google Paysta ja Apple Paysta kryptovaluuttoihin. Täydellisen listan Shopifyn tukemista maksupalveluista Suomessa löydät täältä

Luotettavan toimituspalvelun kautta toimitukset ulkomaille onnistuvat Shopifyn avulla yhtä jouhevasti kuin kotimaahan. Tuettujen kuljetusliikkeiden kirjo on laaja. Kansainvälisistä kuljetusliikkeistä voidaan ottaa käyttöön mm. DHL, DB Schenker, UPS ja FedEx. Pakettikorttien ja seurantakoodien lisäksi toimituspalvelun kautta saa tulostettua vaaditut tullidokumentit suoraan Shopifyn hallinnasta. 

Shopifyn aloituskustannukset ovat alhaiset

Shopify on erittäin kustannustehokas vaihtoehto, varsinkin aloituskustannusten osalta.

Shopify tuottaa asetuksia ja sisältöä vaille toimivan verkkokauppajärjestelmän, jota voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeisiin tietyissä rajoissa. Ominaisuuksia on helppo laajentaa valmiiden sovellusten avulla ja ulkoasu on mahdollista valita valmiista teemoista, ellei haluta toteuttaa omaa räätälöityä teemaa. Tämän takia Shopify-verkkokaupan aloittamisessa vaadittavan suunnittelu- ja toteutustyön työmäärät ovat huomattavasti pienempiä verrattuna avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmiin verkkokauppalisäosineen, saati alusta lähtien itse rakennettuun verkkokauppa-alustaan.

Verkkokaupan aloituksessa tarvittavan konsultointi-, suunnittelu- ja toteutustyön ohella kustannuksia syntyy Shopifyn kuukausimaksuista ja provisioista sekä mahdollisesti tarvittavien maksullisten lisäosien kuukausimaksuista tai maksullisten teemojen kertaostoista. Lisäksi tarvittavat maksunvälitys- ja toimituspalvelut lisäävät omat provisionsa ja kiinteät kustannuksensa.

Shopify-verkkokaupan räätälöinti

Houkuttelevien myyntiartikkelien, kilpailukykyisten hintojen, nopeiden toimitusten ja hyvän asiakaspalvelun ohella verkkokaupan menestystekijöitä ovat tehokas markkinointi ja mainonta ja miellyttävä ostoprosessi. Autamme sinua suunnittelemaan verkkokaupan, jossa myös jälkimmäiset ovat huippuluokkaa.

Shopify-verkkokauppa-alusta tarjotaan valmiina SaaS-palveluna, joten varsinaista verkkokaupan taustajärjestelmää ja sen toimintalogiikkaa ei voi muuttaa itse. Asiakkaan tarpeiden mukaisen Shopify-verkkokaupan toteutus vaatii silti yleensä tapauskohtaisesti vaihtelevan määrän suunnittelu- ja toteutustyötä sekä teknistä erikoisosaamista.

Ilman teknistä osaamista Shopifyn kohdalla voi valita valmiin teeman ja muuttaa sen värejä, fontteja, fonttikokoa, tekstejä, kuvia, navigaatioita ja mahdollisesti hieman sivujen rakennettakin. Varsinainen teemoitus vaatii vastaavaa teknistä osaamista kuin avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmien kohdalla. Eli jos halutaan saada aikaan tarpeiden mukainen verkkokaupan rakenne ja brändin mukainen ulkoasu, se kannattaa jättää ammattilaisille.

Shopify on saatavilla englanniksi ja muutamilla muilla yleisillä kielillä, mutta sitä ei ole vielä käännetty valmiiksi suomeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjille näkyvät tekstit verkkokaupasta joudutaan kääntämään suomeksi.

Asiantuntijamme auttavat teitä mielellään myös verkkokaupan toiminnallisuuksien kehittämisessä, sisällön siirrossa, teknisten asetusten määrittelyssä, integraatioiden käyttöönotossa, testaamisessa ja mahdollisten ongelmien ratkomisessa.

Vahva osaamisemme verkkosivustojen ja verkkokauppojen rakentamisesta takaa sen, että tekemämme ratkaisut toimivat käytännössä ja mahdolliset ongelmat ratkeavat nopeasti.

Lue lisää verkkokaupparatkaisuistamme

Shopifylla on vahva ”ekosysteemi”

Yksi Shopifyn parhaista puolista on sen kannustava suhtautuminen kumppaneihin ja kehittäjiin.

Shopify Partners -ohjelman kautta Shopify tukee kauppiaiden kanssa työskenteleviä tahoja. Yhteistyökumppanien tukeminen käsittää mm. akatemian, yhteisöpalstan ja nopean pääsyn tukeen.

Kehittäjille Shopify tarjoaa erinomaisen ohjeistuksen ja jatkuvasti päivittyvät sovellusrajapinnat. Sovellusrajapintojen avulla Shopifyn toiminnallisuutta voidaan laajentaa entisestään ja ratkoa monenlaisia kauppiaiden haasteita.

Konsepto on mukana Shopify Partners -ohjelmassa, joten meillä verkkokauppasi on asuntuntevissa käsissä. 

Shopify-verkkokauppa ja saavutettavuus

Shopify-verkkokaupasta voidaan rakentaa saavutettava.

Saavutettavuusvaatimukset ovat laajentumassa lähitulevaisuudessa koskemaan verkkokauppoja. EU:n esteettömyysdirektiivi tuli voimaan vuonna 2019 ja sitä tulee noudattaa vuoteen 2025 mennessä. Direktiiviä ollaan sisällyttämässä Suomen kansalliseen lainsäädäntöön vuonna 2022. Siirtymäkauden jälkeen mm. verkkokaupoilta tullaan vaatimaan vastaavaa saavutettavuutta kuin julkisilta toimijoilta ja julkisten toimijoiden rahoittamilta verkkopalveluilta jo vaaditaan. Direktiivin mukaan ulkopuolelle jäävät verkkokaupat, joilla on alle 10 työntekijää ja joiden vuosittainen liikevaihto on alle 2 miljoonaa euroa, mutta Suomessa lain toimeenpanossa saatetaan tehdä tiukempiakin linjauksia.

Saavutettavuus saattaa olla kannattavaa myös muiden tavoitteidesi näkökulmasta. WHO:n raportin mukaan noin 15 % maailman väestöstä elää jonkinlaisen vamman kanssa, minkä lisäksi monet muutkin tarvitsisivat saavutettavuutta tai ainakin hyötyvät siitä, esimerkiksi iän, sairauden tai vastaavan syyn takia. Huomioimalla tämän ryhmän, arviolta noin 20 % väestöstä, voit kasvattaa kohdeyleisöäsi merkittävästi.

Lue lisää saavutettavista sivustoista

Shopify-verkkokaupan ylläpito ja hostaus

Shopify-verkkokauppa-alusta tarjotaan valmiina SaaS-palveluna, jota ylläpidetään ja hostataan yhtiön Shopify Inc. toimesta.

Tarjoamme Shopify-asiakkaillemme verkkokauppojen rakentamistyön ohella konsultointia, teknistä tukea, ongelmanratkontaa ja pienkehityspalveluita tuntihinnalla.

Esimerkkejä Shopify-verkkokaupoista

Suomalaisia Shopify-verkkokauppoja:

Ulkomaisia Shopify-verkkokauppoja:

Kattavat Shopify-palvelut yhdeltä toimijalta

Palveluihimme kuuluu kaikki mitä verkkokauppaasi liittyen tarvitset: digitaalisen markkinoinnin strategia, sivustojen suunnittelu, toteutus, ylläpito, hostaus, optimointi sekä verkkomainonta.

Verkkokauppojen ohella meillä on kokemusta monista muistakin sivustotyypeistä, mukaan luettuna yritysten, tuotteiden ja brändien kotisivut, yhdistysten kotisivut, tuotekatalogit, verkkojulkaisut ja kampanjasivustot.

Konsepto valikoitui kilpailutuksen pohjalta kumppaniksi projektiin, koska heillä vaikutti selvästi olevan eniten kiinnostusta ja kykyä lähteä ratkaisemaan meidän liiketoiminnalle spesifejä haasteita. Yhteistyö Konsepton tiimin kanssa pelasi hyvin projektin alusta loppuun, eivätkä projektin kokoa kasvattaneet matkan varrella ilmenneet haasteet aiheuttaneet Konsepton päässä ongelmia resursoinnissa. Erityisen paljon arvostimme tiimin saatavuutta projektin alusta loppuun sekä kykyä pilkkoa toteutus helpommin hallittaviin osiin.

Voin huoletta suositella Konseptoa yhteistyökumppaniksi etenkin niille, jotka kaipaavat verkkokaupaltaan vähän enemmän kuin valmiin avaimet käteen -paketin. Yhteystyökumppanina Konseptosta jäi tämän projektin pohjalta sellainen kuva, että Konsepton tiimi todella paneutuu asiakkaan heittämiin haasteisiin ja kartoittaa niihin parhaat ratkaisumallit perusteellisesti.

Janne Lahtinen
Online Business Manager
Spin18 Oy

Konsepto on erittäin joustava ja ammattitaitoinen yhteistyökumppani, jonka kanssa hommat toimii. Projektin aikana yhteydenpito oli toimivaa, tämä oli meille tärkeää ja tästä syystä lopputulos oli toivotunlainen.

Teemu Räsänen
eCommerce Manager
Halti Oy

Konsepto on ollut joustava ja luotettava kumppani, joka perehtyi asiakkaan tarpeisiin ja etsi niihin sopivat ratkaisut. Yrityksestä löytyy asiantuntijuutta, ja jos oli asioita, mitä emme heti pystyneet ratkaisemaan, niihin haettiin ratkaisut. Konsepton hinnat ovat kilpailukykyiset, mikä on pienelle yritykselle tärkeää.

Anne Mäkijärvi
Myyntipäällikkö
Osmia