Shopify – Suosituin verkkokauppa-alusta

Shopifyn suosio on voimakkaassa kasvussa

Shopify on vuonna 2004 perustetun saman nimisen Kanadalaisen pörssiyhtiön (Shopify Inc.) kehittämä, suljettua lähdekoodia oleva ja Software as a Service (SaaS) -mallilla tarjottu verkkokauppa-alusta. Vuoden 2019 keväällä se oli myös selvästi suosituin verkkokauppa-alusta 20 % markkinaosuudellaan. Sitä käyttävien sivustojen määrä on yli kaksinkertainen verrattuna toisena tulevaan WooCommerceen.

Shopify on kehitetty alun perin Pohjois-Amerikan markkinoille, mutta tällä hetkellä se yleistyy voimakkaasti sekä Pohjois-Amerikassa että muilla maantieteellisillä alueilla. Pörssiyhtiön julkaisemien taloustietojen mukaan vuoden 2019 alussa palvelua käytti noin 800 000 yritystä noin 175 eri maassa, ja vuonna 2018 Shopifyn kautta tehtiin yli miljardi verkkokaupan tilausta, arvoltaan yhteensä noin 41 miljardia USA:n dollaria. Tilausten arvo kasvoi 56 % verrattuna vuoteen 2017.

Suomen osalta tarkkoja tilastoja ei ole helposti saatavilla, mutta useat eri lähteet viittaavat siihen, että sen käyttö on vahvassa kasvussa myös Suomessa. Tästä on viitteitä esimerkiksi Paytrailin verkkokauppa-alustaraportissa 2018, samoin kuin North Patrolin verkkokauppa-alustaraportissa 2018.

Shopify on helppokäyttöinen, laadukas ja monipuolinen

Shopify on sellaisenaan hyvinkin monipuolinen ja pätevä alusta verkkokaupalle, minkä lisäksi se on laajennettavissa monin tavoin lisäosien avulla. Shopify-verkkokauppa voidaan rakentaa täysin mobiiliresponsiiviseksi sekä monikieliseksi, joten se toimii mobiililaitteilla ja sopii myös kansainväliseen kauppaan.

Laadukas hallintapuoli tilausten käsittelyyn, tuotetietojen hallintaan ja markkinointiin on yksi Shopifyn parhaista ominaisuuksista. Se on helppo oppia ja sitä on ilo käyttää.

Suomalaiset maksutavat ja toimitustavat Shopifylle

Suomalaisten suosimat maksutavat otetaan käyttöön niitä tukevan maksunvälityspalvelun avulla. Näitä ovat esimerkiksi Paytrail ja Checkout Finland.

Suomalaisten suosimista toimituspalveluista Shopify-integraatio löytyy ainakin seuraaville: Posti, Matkahuolto, DB Schenker, DHL ja GLS. Osa integraatioista mahdollistaa myös pakettikorttien tulostamisen ja seurantakoodien lähettämisen suoraan Shopifyn-hallintapaneelista.

OP:n kassapalvelu, OP Kassa, on myös integroitavissa Shopifyn kanssa.

Shopify on maksullinen, mutta edullinen

Shopify on suhteellisen edullinen vaihtoehto, koska kyseessä on pitkälti valmis järjestelmä, jonka räätälöintimahdollisuudet on tiukasti rajattu tiettyihin vain tiettyihin asioihin. Näin ollen vaadittavan suunnittelu- ja toteutustyön työmäärät ovat selvästi pienempiä verrattuna avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmiin verkkokauppalisäosineen, jotka tarjoavat selvästi vähemmän asioita valmiina.

Aloituksessa tarvittavan suunnittelu- ja toteutustyön ohella kustannuksia syntyy Shopifyn kuukausimaksuista ja provisioista sekä mahdollisesti tarvittavien maksullisten lisäosien kuukausimaksuista tai maksullisten teemojen kertaostoista. Myös tarvittavat maksunvälitys- ja toimituspalvelut lisäävät omat provisionsa ja kiinteät kustannuksensa.

Shopify-verkkokaupan räätälöinti

Shopify-verkkokauppa-alusta tarjotaan valmiina SaaS-palveluna, joten varsinaista verkkokaupan taustajärjestelmää ei voi itse muuttaa. Käytännössä asiakkaan toiveiden mukaisen Shopify-verkkokaupan toteutus vaatii silti vaihtelevan määrän suunnittelu- ja toteutustyötä.

Shopify on saatavilla vain englanniksi ja muutamilla muilla yleisillä kielillä, eikä sitä ole käännetty valmiiksi suomeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki käyttäjille näkyvät osat verkkokaupasta joudutaan kääntämään asiakaskohtaisesti suomeksi.

Ilman teknistä osaamista Shopifyn kohdalla voi valita valmiin teeman ja muuttaa sen värejä, fontteja, fonttikokoa, tekstejä, kuvia, navigaatioita ja mahdollisesti hieman sivujen rakennettakin. Varsinainen teemoitus vaatii melko syvällistä teknistä osaamista. Mikäli halutaan räätälöidä tarpeiden mukainen verkkokaupan rakenne ja brändin mukainen ulkoasu, kannattaa suunnittelu ja toteutus jättää ammattilaisille.

Lisäksi eri toimintojen toteuttamiseksi tarvittavien lisäosien valinta, käyttäjille näkyvien toimintojen toteutus, sisällön siirto, teknisten asetusten määrittely, integraatioiden käyttöönotto, testaaminen ja mahdollisten ongelmien ratkominen kannattaa yleensä jättää ammattilaisille.

Autamme näissä asioissa mielellämme. Vahva osaamisemme verkkosivustojen rakentamisesta takaa sen, että suunnittelemamme ja toteuttamamme ratkaisut toimivat käytännössä ja ongelmat ratkeavat nopeasti.

Shopify-verkkokaupan ylläpito ja hostaus

Shopify-verkkokauppa-alusta tarjotaan valmiina SaaS-palveluna, jota ylläpidetään ja hostataan yrityksen Shopify Inc. toimesta.

Varsinaisen ylläpidon sijaan tarjoamme asiakaskohtaiseen toteutukseen liittyvää tukea ja ongelmanratkontaa sekä verkkokaupan pienkehityspalveluita.

Esimerkkejä

Ulkomaisia Shopify-verkkokauppoja:

Suomalaisia Shopify-verkkokauppoja:

Kattavat Shopify-palvelut yhdeltä toimijalta

Palveluihimme kuuluu kaikki mitä verkkokauppaasi liittyen tarvitset: digitaalisen markkinoinnin strategia, sivustojen suunnittelu, toteutus, ylläpito, hostaus, optimointi sekä verkkomainonta.

Verkkokauppojen ohella meillä on kokemusta monista muistakin sivustotyypeistä, mukaan luettuna yritysten, tuotteiden ja brändien kotisivut, yhdistysten kotisivut, tuotekatalogit, verkkojulkaisut ja kampanjasivustot.