Drupal – julkaisujärjestelmä vaativiin tarpeisiin

Drupal-julkaisujärjestelmä soveltuu vaativaan käyttöön

Toteutamme sivustoja Drupalilla, joka on maailman kolmanneksi suosituin julkaisujärjestelmä. WordPressiin ja Joomlaan verrattuna Drupal on suunnattu selvästi suuremmille sivustoille ja vaativampaan käyttöön, minkä takia sen käyttäjämäärä on niitä pienempi.

Drupal julkaistiin alun perin keskustelufoorumina vuonna 2000. Vuodesta 2003 eteenpäin Drupalia kehitettiin erityisesti yhteisöllisten verkkosivustojen toteutusalustaksi ja myöhemmin myös suuryritysten ja muiden vaativien organisaatioiden tarpeisiin sekä verkkosovellusten alustaksi.

Drupal on avointa lähdekoodia ja ilmainen. Myös lähes kaikki yhteisön tuottamat lisäosat ovat avointa lähdekoodia ja ilmaisia.

Drupal on kirjoitettu PHP:llä, joka on selvästi suosituin verkkosivustojen palvelinpuolen ohjelmointikieli. Myös PHP on avointa lähdekoodia.

Drupalin mahdollisuudet eivät lopu kesken

Drupal on paras valinta esimerkiksi suurempien yritysten kotisivuille, suurempien yhdistysten kotisivuille tai laajojen mediasivustojen, yhteisösivustojen ja verkkosovellusten alustaksi. Drupal sopii erinomaisesti myös verkkokaupan sekä tuotekatalogin ja tuotetiedon hallintajärjestelmän alustaksi Drupal Commerce -lisäosien avulla.

Drupal-sivustoista voidaan tehdä täysin mobiiliresponsiivisia ja eri päätelaitteissa toimivia. Drupal-sivustot voidaan kääntää joustavasti eri kielille ja lokalisoida eri alueille, joten se soveltuu hyvin kansainväliseen käyttöön. Drupalin avulla voidaan myös toteuttaa ns. monisivustoja, jossa yksi julkaisujärjestelmän asennus pitää sisällään useita samankaltaisia sivustoja kehitys- ja ylläpitokulujen säästämiseksi.

Drupal-sivustoa voidaan hakukoneoptimoida siinä missä mitä tahansa muutakin sivustoa, ja Drupal-sivusto voidaan tarvittaessa optimoida erittäin nopeaksi ja suuriin käyttäjämääriin skaalatuvaksi.

Drupal tarjoaa myös erinomaista tietoturvaa, mikäli sivusto toteutetaan ammattitaidolla ja sitä ylläpidetään ja päivitetään jatkuvasti.

Drupal on monipuolinen ja joustava valinta

Drupalin vahvuuksiin kuuluvat muun muassa joustavuus, monipuolisuus ja laajennettavuus. Kun sivuston alustaksi valitaan Drupal, voidaan olla varmoja siitä, että teknologian asettamat rajat eivät asetu sivuston kehittämisen esteeksi. Drupalin laajasta lisäosavalikoimasta löytyy sopiva ratkaisu tuhansiin erilaisiin tarpeisiin.

Drupal on erinomainen alustavaihtoehto erityisesti silloin, kun sivuston kehitysmahdollisuudet halutaan pitää mahdollisimman laajoina. Ammattitaidolla rakennettu Drupal-sivusto on pitkäikäinen investointi, jonka kehittäminen ja vaaliminen kannattaa.

Koska Drupalin kehittäjäyhteisö on laaja ja aktiivinen, voit luottaa siihen, että alustaa kehitetään aktiivisesti myös tulevaisuudessa.

Drupal-sivuston hallinta on tehokasta ja suoraviivaista

Tavanomainen sisällön syöttö ja julkaiseminen tapahtuu Drupalissa pitkälti samalla tavalla ja yhtä helposti kuin WordPressin kohdalla. Drupalin ja sen lisäosien tarjoama hallintakäyttöliittymä on yhdenmukaisempi kuin WordPressin vastaava, mikä helpottaa opettelua.

Drupalin hallintapuoli on myös pitkälti räätälöitävissä asiakkaan tarpeisiin luomalla tarvittavat näkymät ja toiminnot tapauskohtaisesi. Tämä auttaa esimerkiksi suurten tietomäärien ja monipuolisen sisällön hallinnassa.

Oma Drupal-teknologiamme

Olemme kehittäneet Drupalia varten yleispätevät, mutta myös täysin sivustokohtaisesti räätälöitävissä olevat ominaisuudet yli 80 yleiseen sivustotarpeeseen. Näin voimme tuottaa sivustoja tehokkaasti, eikä ominaisuuksien toteutusta tarvitse miettiä uudestaan joka sivuston kohdalla.

Mikäli jokin ominaisuus ei löydy valikoimastamme, Drupal-yhteisön tuottamien kymmenien tuhansien lisäosien joukosta löytyy yleensä valmista ohjelmakoodia, jonka avulla uusi ominaisuus saadaan helposti toteutettua.

Lisäksi käytämme uusien sivustojen pohjana omaa ”prototyyppisivustoa”, jossa useimmilla sivustoilla toistuvat sekä käyttöä helpottavat asiat on tehty valmiiksi. Tämä nopeuttaa kehitystyötä, säästää kustannuksia ja parantaa laatua.

Sivustoprojektiemme hintaan sisältyy myös julkaisujärjestelmän käyttökoulutus sekä kirjalliset ohjeet kunkin sivuston hallinnasta.

Kattavat Drupal-palvelut yhdeltä toimijalta

Palveluihimme kuuluu kaikki mitä tarvitset: digitaalisen markkinoinnin strategia, Drupal-sivustojen suunnittelu, toteutus, ylläpito, hostaus, optimointi sekä verkkomainonta.

Meillä on paljon kokemusta eri sivustotyypeistä, mukaan luettuna yritysten, tuotteiden ja brändien kotisivut, yhdistysten kotisivut, verkkokaupat, tuotekatalogit, verkkojulkaisut ja kampanjasivustot.

Kiitos kovasti Operight.fi-sivuston uudistuksesta! Meillä kaikki ovat olleet yllättyneitä miten hyvin projekti ja uudistus eteni ja kaikki toimii, saitte todella kiitosta monesta suunnasta.

Anni Wargh
Training Manager
IPR University Center
Konsepto on joustava ja erittäin asiantunteva yhteistyökumppani. Konsepton Drupal-erityisosaaminen on ollut tärkeä osa ison yhteisen projektin onnistumisessa. Suosittelemme lämpimästi Konseptoa!
Turkka Saarikoski
copywriter
Mainostoimisto Media M1 Oy

Sivustoprojekti vietiin läpi tiiviillä aikataululla. Toteutuksen aikana alkuperäiseen suunnitelmaan tehdyt muutokset ja lisäykset onnistuivat vaivatta ja yhteydenpito toimi ilman viiveitä.

Jatkamme yhteistyötä ja sivustomme kehittämistä yhdessä Konsepton kanssa. Voin suositella lämpimästi heidän palvelujaan.

Sami Koskimaa
toimitusjohtaja
Metsäpalvelu Arvometsä Oy