Laadukas verkkojulkaisu kiinnostavalle sisällölle

Asiantunteva suunnittelu verkkojulkaisun menestystekijänä

Huolellisella suunnittelulla varmistamme, että sisällöt tarjotaan lukijoille parhaissa mahdollisissa puitteissa. Huolehdimme, että uusimmat ja parhaimmat sisällöt tuodaan näyttävästi esille, ja että sivustoa on miellyttävä lukea ja käyttää. Lisäksi huolehdimme siitä, että suurikin määrä sisältöä on helppo hahmottaa, ja että käyttäjät löytävät etsimänsä asiat nopeasti.

Mikäli kyseessä on mainosrahoitteinen mediasivusto, voimme hyödyntää markkinointiin ja verkkomainontaan liittyvää osaamistamme. Suunnittelemme ja toteutamme sivustolle modernit, myös mobiililaitteille skaalautuvat ja HTML5-mainosbannereita tukevat mainospaikat sekä mahdolliset sponsoroidut sisällöt. Huolehdimme tällöin myös siitä, että mainokset eivät häiritse lukemista tai sivuston toimintaa.

Sivuston kävijämäärän kasvattaminen

Mediasivustoille toivotaan mahdollisimman paljon kävijöitä ja sivunlatauksia, tuli niiden rahoitus mainoksista tai jostakin muusta lähteestä. Kiinnostavan sisällön ohella siihen voi vaikuttaa muillakin tavoin.

Suosittelemme hyödyntämään useita eri kanavia ja tapoja omien julkaisujen mainostamiseen, sekä tutkimaan, mitkä toimivat parhaiten omassa tapauksessasi. Kävijäseuranta ja web-analytiikka tarjoavat tarvitsemasi tiedot.

Sosiaalinen media ja erityisesti Facebook on hyvin tärkeä liikenteen lähde mediasivustoille. Kirjoitusten jakamisesta kannattaa tehdä mahdollisimman helppoa jakotoiminnon avulla, ja sosiaalisen median jaoissa näkyvät kuvaustekstit, kuvat ja videot kannattaa laittaa kuntoon.

Uutiskirjeet ovat edelleen tehokas digitaalisen markkinoinnin muoto, joten uuden sisällön toimittamista sähköpostitse uutiskirjeen tilaajille esimerkiksi kerran viikossa kannattaa harkita.

Sivuston uusin sisältö (tai ainakin tiivistelmät siitä) kannattaa tarjota RSS-syötteen muodossa seuraamisen helpottamiseksi ja muiden listattavaksi.

Sivuston tekninen hakukoneoptimointi tulee olla kunnossa, jotta kirjoitukset löytyvät Googlen hakukoneesta kirjoituksissa esiintyvillä avainsanoilla. Huolehdimme teknisestä hakukoneoptimoinnista kaikissa sivustoprojekteissamme.

Näiden perusasioiden sekä muiden, tapauskohtaisten keinojen avulla huolehdit siitä, että sivustollasi riittää kävijöitä.

Mobiiliresponsiivisuus vakiona

Yli puolet kaikista internetin sivulatauksista tehdään nykyisin mobiililaitteilla, joten mobiiliresponsiivisuus kuuluu jokaisen verkkosivuston välttämättömiin ominaisuuksiin. Siksi rakennamme kaikki sivustot mobiiliresponsiivisiksi ja testaamme lopputuloksen huolellisesti erilaisilla mobiililaitteilla. Näin tavoitat kohderyhmäsi juuri silloin kun tarve ilmenee, missä tahansa he ovatkin.

Saavutettava verkkojulkaisu

On äärimmäisen tärkeää, että internetin tietomassat ja erilaiset digitaaliset palvelut ovat kaikkien saatavilla. Saavutettavuuden huomioimien verkkosivustojen rakentamisessa on näin ollen arvovalinta, jonka tekemällä edistät ihmisoikeuksia sekä kaikkien osallisuutta ja yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Se on siis vastuullista ja yksinkertaisesti oikein.

Saavutettavuus saattaa olla kannattavaa myös muiden tavoitteidesi näkökulmasta. WHO:n raportin mukaan noin 15 % maailman väestöstä elää jonkinlaisen vamman kanssa, minkä lisäksi monet muutkin tarvitsisivat saavutettavuutta tai ainakin hyötyvät siitä, esimerkiksi iän, sairauden tai vastaavan syyn takia. Huomioimalla tämän ryhmän, arviolta noin 20 % väestöstä, voit kasvattaa kohdeyleisöäsi merkittävästi.

Hyvä saavutettavuus vaatii tapauskohtaista suunnittelu- ja toteutustyötä sivuston rakennusvaiheessa, sekä lopputuloksen huolellisen saavutettavuustestauksen arviointityökaluilla sekä ruudunlukuohjelmilla ja näppäimistöllä. Mikäli tilaat meiltä saavutettavan verkkosivuston, nämä työt sisältyvät sen rakennusprojektiin.

Lue lisää saavutettavista sivustoista

Hakukoneoptimointi tuo jatkuvaa kävijävirtaa

Hienoinkin verkkosivusto on turha, ellei kohderyhmäsi löydä sitä. Selvitämme avainsanasi ja huomioimme hakukoneoptimoinnin sivustoprojektin kaikissa vaiheissa, jotta kohderyhmäsi varmasti löytää sivustolle hakukoneiden kautta.

Lisäpalveluna voimme hakukoneoptimoida sivustoa lisää julkaisun jälkeen kävijäseurannan, kilpailutilanteen ja saavutettujen hakutulossijoitusten pohjalta.

Konversio-optimointi parantaa tuloksia

Kun kävijät on saatu sivustolle, seuraava haaste on saada mahdollisimman suuri osa kävijöistä lukemaan sisältöä sekä seuraamaan, tilaamaan tai ostamaan lisää. Huomioimme konversio-optimoinnin suunnittelemalla sivuston psykologisesta näkökulmasta mahdollisimman houkuttelevaksi sekä tavoiteltuun toimintaan ohjaavaksi.

Lisäpalveluna voimme konversio-optimoida sivustoa lisää julkaisun jälkeen kävijöiden todellisesta käyttäytymisestä kerättyjen tietojen pohjalta.

Web-analytiikka auttaa kehittämään toimintaa

Oikein kerätty web-analytiikkatieto parantaa ymmärrystäsi ja mahdollistaa sivuston sekä muun toiminnan kehittämisen faktojen pohjalta.

Kaikkiin sivustoprojekteihimme sisältyy kävijäseuranta erittäin suositun Google Analyticsin avulla. Sen avulla saadaan tietoa muun muassa kävijöiden käyttäytymisestä, kävijämäärien kehittymisestä ajan suhteen, eri markkinointi- ja optimointitoimenpiteiden vaikutuksista, eri kanavien kautta tulevasta liikenteestä ja paljon muusta. Mikäli sivustollasi on jo käytössä kävijäseuranta, otamme sen tulokset huomioon suunnittelussa.

Lisäpalveluna voimme auttaa raporttien määrittelyssä, kerättyjen tietojen analysoinnissa ja muiden seurantojen käyttöönotossa.

Verkkomainonta kasvattaa volyymia

Sivuston julkaisun jälkeen voit hankkia lisää kävijöitä maksullisen verkkomainonnan avulla esimerkiksi Facebookissa, Googlen hakukoneessa ja Googlen Display -verkoston sivustoilla.

Lisäpalveluna voimme muun muassa selvittää kohderyhmäsi käyttäytymistä ja hakusanoja, luoda toiveittesi mukaisia mainoskampanjoita julkaisuvalmiiksi asti sekä hallinnoida ja optimoida kampanjoita jatkossa.

Monipuoliset palvelut verkkojulkaisemiseen

Tarjoamme kattavat palvelut digitaalisen markkinoinnin strategiasta verkkosivustojen suunnitteluun, toteutukseen, ylläpitoon, hostaukseen, optimointiin ja verkkomainontaan asti.

Rakennamme muun muassa uutissivustoja, verkkolehtiä, asiakaslehtiä, blogeja ja muita mediasivustoja. Meillä on kokemusta niin journalismiin, järjestöviestintään kuin markkinointiinkin liittyvistä julkaisuista.

Saat myös uutiskirjepohjat, verkkomaksut ja verkkokampanjat meiltä.

Kiitos hyvästä ja nopeasta duunista.

Jarkko Hakola
toimitusjohtaja
Print&Media Publishing Oy
Taiteilija-verkkolehden uudistus ylitti toiveemme. Kuvataiteilijoiden ammattilehdessä visuaalisuus on ensiarvoisen tärkeää, ja uusi sivusto tuo hienosti esiin kuvataiteen moninaiset sisällöt. Konsepton asiantuntemuksen ansiosta uusi sivusto myös toimii hyvin eri välineissä. Olemme saaneet uudistuksesta runsaasti myönteistä palautetta.
Miisa Pulkkinen
päätoimittaja
Taiteilija-verkkolehti