Tasokasta suunnittelua juuri sinun tarpeisiisi

Hyvä suunnittelu on kannattava investointi

Tasokas suunnittelu oikeista lähtökohdista alkaen tuottaa toivomiasi tuloksia ja maksaa näin itsensä pian takaisin.

Huolella suunniteltu järjestelmä palvelee monta vuotta eteenpäin, eikä silloinkaan vaadi täydellistä remonttia, vaan sitä voidaan kehittää ja laajentaa toimivat asiat säilyttäen. Sama koskee myös markkinointimateriaaleja: huolellinen suunnittelu kestää aikaa ja taipuu moneen käyttöön, eikä sitä tarvitse laittaa kokonaan uusiksi myöhemminkään, vaan pienimuotoisempi modernisointi ja toiminnan muutoksiin mukauttaminen riittää.

Meiltä saat vahvaa osaamista ja pitkän kokemuksen tuomaa näkemystä digitaalisen markkinointisi ja muiden järjestelmiesi suunnitteluun. Lupaamme sinulle lopputuloksia, jotka tuottavat tuloksia ja toimivat edelleen myös useamman vuoden päästä.

Verkkosivuston ja verkkokaupan suunnittelu

Verkkosivustot ovat usein isoja investointeja, joten ne kannattaa suunnitella ammattilaisten toimesta. Olemme erikoistuneet verkkosivustojen suunnitteluun, joten tunnemme erinomaisesti niihin liittyvät mahdollisuudet ja haasteet. Lisäksi meillä on kokemusta verkkokaupoista.

Markkinointiosaamisemme avulla verkkosivustosta saadaan haluttuun toimintaan kannustava sekä muutenkin tyylikäs ja houkutteleva, kun taas käytettävyysosaamisemme auttaa tekemään sivustoista hyödyllisiä ja miellyttäviä.

Huomioimme myös hakukoneoptimoinnin ja konversio-optimoinnin joka projekteissa, ja mobiiliresponsiivisuus kuuluu vakiona joka projektiin.

Konseptointi luo suuntaviivat tulevalle työlle

Konseptoinnin eli konseptisuunnittelun tarkoituksena on luoda projektille innovatiiviset raamit luonnostasolle asti.

Teemme konseptisuunnittelua strategisten tavoitteidesi pohjalta. Aloitamme konseptisuunnittelun tutustumalla aihepiiriin ja valmiisiin materiaaleihin.

Kun aihepiiri on tuttu, kutsumme projektin avainhenkilöt sekä mahdollisesti sopivia kohderyhmän edustajia yhteiseen ideointisessioon. Tarkoituksena on saada mukaan monipuolista osaamista ja erilaisia näkemyksiä aiheesta.

Kerättyjen ideoiden hyödyt ja toteuttamismahdollisuudet arvioidaan yhdessä, ja parhaat ideat valitaan mukaan jatkoon. Näin projektissa osataan keskittyä oleelliseen ja siirtää muut asiat jatkokehitykseen.

Seuraavaksi jalostamme parhaiden ideoiden pohjalta luonnoksia ja kuvauksia projektin lopputuloksesta. Luonnokset havainnollistavat tavoitellut asiat kaikille osapuolille, sekä mahdollistavat projektin esittelyn päättäjille tai muille sidosryhmille.

Tarjoamme konseptoinnin projektien lisäpalveluna riippuen toiveistasi sekä siitä, missä vaiheessa työ on tullessamme mukaan.

Käyttöliittymäsuunnittelu takaa miellyttävän käyttökokemuksen

Käyttöliittymäsuunnittelu varmistaa, että verkkosivuston tai verkkokaupan käyttö on sekä miellyttävää että tehokasta, ja että käyttäjät löytävät etsimänsä asiat helposti. Suunnittelun tulokset esitetään yleensä rautalankamallien avulla.

Suunnittelemme käyttöliittymät siten, että ne palvelevat sekä tilaajan tavoitteita että loppukäyttäjien tarpeita, hyödyttäen näin kaikkia osapuolia. Vaativampia käyttöliittymiä varten hallitsemme myös systemaattiset suunnittelumenetelmät, kuten kontekstuaaliset haastattelut, käyttötapaukset ja käytettävyystestaus.

Verkkosivustojen kohdalla huolehdimme, että käyttöliittymä ohjaa käyttäjiä haluttuun toimintaan ja sijoittuu korkealle hakutuloksissa aiheeseen liittyvillä avainsanoilla. Lisäksi huomioimme suunnittelussa muun muassa yleisen miellyttävyyden, eri ominaisuuksien hyödyllisyyden ja suoraviivaisuuden, käytettävyysperiaatteet, mobiiliresponsiivisuuden ja mobiilikäytön erityispiirteet.

Mikäli erityisryhmien huomiointi on sinulle tärkeää, voimme rakentaa sivustosta saavutettavan WCAG 2.1 -saavutettavuusohjeiden mukaan, sekä testata lopputuloksen oikeiden käyttäjien, ruudunlukuohjelmien ja näppäimistökäytön avulla.

Graafinen suunnittelu houkuttelee ja luo persoonallisuuden

Graafinen suunnittelu huolehtii siitä, että vaikutat kohderyhmäsi silmissä houkuttelevalta, tyylikkäältä ja uskottavalta. Graafisen suunnittelun tuloksia ovat muun muassa layout-kuvat tärkeimmistä näkymistä.

Verkkosivustojen ja verkkokauppojen ulkoasu on ensimmäinen asia, jonka käyttäjät havaitsevat, eikä ensivaikutelman tärkeyttä voi korostaa liikaa. Ulkoasulla on valtava vaikutus laatumielikuvaan, asiakastyytyväisyyteen ja käyttäjien viihtyvyyteen.

Verkkosivustojen ja verkkokauppojen ulkoasujen suunnittelu on erikoisosaamistamme ja sisältyy joka projektiin. Huomioimme ulkoasua suunnitellessamme myös sivustojen käytettävyyteen, optimointiin ja teknologiaan liittyvät näkökulmat.

Laadukas visuaalinen ilme (logo ja liikemerkki, värit, typografia ym.) tekee brändistäsi tunnistettavan ja muistettavan. Lisäksi visuaalinen ilme palvelee strategiaasi herättämällä kohderyhmässäsi toivottuja mielikuvia ja tuoden asiallesi yleistä uskottavuutta. Visuaalinen ilme kannattaa myös dokumentoida, jotta eri materiaalit pysyvät yhdenmukaisina.

Tarjoamme visuaalisten ilmeiden, brändimateriaalien sekä mainosbannereiden suunnittelua lisäpalveluna.

Tekstisuunnittelu ja sisällöntuotanto vievät sanomasi perille

Tekstisuunnittelun (copywriting) tarkoituksena on kirjoittaa mukaansatempaavaa ja brändisi mukaista markkinointitekstiä, joka kiinnittää kohderyhmäsi huomion ja kannustaa toimimaan. Lisäksi verkkotekstin kannattaa olla tiivistä, helppolukuista ja helposti selailtavaa.

Sisällöntuotanto liittyy usein sisältömarkkinointiin, jossa tuotetaan jatkuvaa ja kohderyhmälle hyödyllistä markkinointiviestintää tarkoitukseen sopivissa kanavissa, esimerkiksi omalla sivustolla, sosiaalisessa mediassa, uutiskirjeessä tai blogeissa. Tavoitteena on yleensä hankkia uusia asiakkaita ja sitouttaa nykyisiä asiakkaita pysymään asiakkaina. Sisällöntuotantoon voi kuulua tekstisisällön lisäksi esimerkiksi valokuvien, kuvituksen, videoiden tai infografiikan luontia.

Mietimme tavoitteitasi viestinnän takana, samoin kuin sisällön merkitystä kohderyhmälle, kohderyhmän toiveita sekä aitoja tarpeita. Huolehdimme myös, että viestintä on tavoitellun brändisi mukaista.

Tarjoamme tekstisuunnittelua ja sisällöntuotantoa lisäpalveluina.

Erityisosaamisena WordPress, Drupal ja Shopify

Toteutusteknologiaan sekä julkaisujärjestelmiin liittyvä osaamisemme auttaa suunnittelemaan kestäviä ja kustannustehokkaita ratkaisuja.

Suunnittelijoillamme on paljon osaamista suosituimmista julkaisujärjestelmistä WordPress ja Drupal, joten voimme taata parhaan mahdollisen lopputuloksen niiden kohdalla.

Lisäksi suunnittelijoillamme on osaamista Shopify-verkkokauppa-alustasta.

Kattavat palvelut digitaalisen markkinoinnin suunnitteluun

Meillä on paljon kokemusta eri sivustotyypeistä, mukaan luettuna yritysten, tuotteiden ja brändien kotisivut, yhdistysten kotisivut, verkkokaupat, tuotekatalogit, verkkojulkaisut ja kampanjasivustot. Lisäksi suunnittelemme visuaalisia ilmeitä ja markkinointimateriaaleja.

Meiltä saat suunnittelun ohella kattavat palvelut koko projektin läpiviemiseen: digitaalisen markkinoinnin strategia, sivustojen ja verkkokauppojen toteutus, ylläpito, hostaus ja optimointi sekä verkkomainonta.

Kiitos kovasti Operight.fi-sivuston uudistuksesta! Meillä kaikki ovat olleet yllättyneitä miten hyvin projekti ja uudistus eteni ja kaikki toimii, saitte todella kiitosta monesta suunnasta.

Anni Wargh
Training Manager
IPR University Center

Lämmin kiitos Konseptolle mukavasta projektista! Missään vaiheessa ei ollut huolta siitä, etteivätkö asiat olisi luonnistuneet. Tiimin kanssa oli helppo työskennellä: pidettiin, mitä luvattiin ja autettiin heti. Myös ohjaus tyylillisesti toimiviin ratkaisuihin oli ystävällistä ja pätevää.

Minna Riikka Järvinen
toiminnanjohtaja
Kehittämiskeskus Opinkirjo
Taiteilija-verkkolehden uudistus ylitti toiveemme. Kuvataiteilijoiden ammattilehdessä visuaalisuus on ensiarvoisen tärkeää, ja uusi sivusto tuo hienosti esiin kuvataiteen moninaiset sisällöt. Konsepton asiantuntemuksen ansiosta uusi sivusto myös toimii hyvin eri välineissä. Olemme saaneet uudistuksesta runsaasti myönteistä palautetta.
Miisa Pulkkinen
päätoimittaja
Taiteilija-verkkolehti