Taiteen edistämiskeskuksen intranet

Asiakas

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto. Taiken tehtävänä on edistää taidetta kansallisesti ja kansainvälisesti. 

Tavoitteet

Taikella oli tarve uudistaa intranet modernille ja toimivalle alustalle, joka palvelisi heidän sisäistä viestintäänsä ja tukisi organisaation päivittäistä toimintaa.

Tavoitteina oli varmistaa sulava jatko työnteolle ja totutuille intranet-toiminnallisuuksille sekä suunnitella ja toteuttaa visuaalisesti tyylikäs, miellyttävä ja saavutettava (WCAG 2.1 AA-taso) intranet Taiken visuaalisen ilmeen pohjalta. Oleellisia vaatimuksia intranetille olivat SSO-kertakirjautuminen työntekijöiden olemassaolevilla käyttäjätunnuksilla sekä intranetin sisällön suojaus ulkopuolisilta.

Erityishaasteina projektissa oli tiukka 2 kk aikataulu ennen suunniteltua julkaisupäivää sekä kertakirjautumiseen liittyvä valtionhallinnon Virtu-luottamusverkoston integraatio.

Projekti

Suunnittelimme Taiken intranetin käyttöliittymän ja visuaalisen ilmeen tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Keskityimme helppokäyttöisyyteen ja saavutettavuuteen varmistaaksemme, että lopputulos vastaa työntekijöiden tarpeita. Huolehdimme myös siitä, että lopputulos noudattaa Taiken nykyistä brändiä.

Tuotimme teknisen toteutuksen WordPress-alustalle nopealla aikataululla ja osin päällekkäin suunnitteluvaiheen kanssa. CSC:n Virtu-palvelua hyödyntävän SSO-kirjautumisintegraation käyttöönotto onnistui sujuvasti ja asiantuntevasti. 

Osa vanhan järjestelmän sisällöstä siirrettiin uuteen alustaan valmiiksi, mikä vähensi merkittävästi sisällönsyöttöön käytettyä aikaa. Järjestelmän helppokäyttöisyys ja vuorovaikutus asiakkaan kanssa tekivät sisällönsyöttövaiheesta tehokkaan.

Uusi intranet julkaistiin, tiukasta aikataulusta huolimatta, ajallaan.

Tulokset

Taiken uusi intranet on onnistunut intranet-ratkaisu, joka mahdollistaa organisaation sisäisen viestinnän ja tiedonjakamisen sujuvasti ja tietoturvallisesti, minkä lisäksi kyseessä käyttäjäystävällinen, saavutettava ja tyylikäs verkkopalvelu.

Asiakas on ollut erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja projektin sujuvuuteen. Jatkamme yhteistyötä Taiken kanssa mm. intranetin ylläpidon ja jatkokehityksen parissa.

Julkaistu: 2023
Asiakas: Taiteen edistämiskeskus (Taike)
Ratkaisut: Saavutettava sivusto, Intranet ja extranet, Tietosivusto
WordPress logo