Selkäkanava – Selkäliiton kotisivut

Asiakas

Selkäliitto on kansanterveys- ja potilasjärjestö, jonka tavoitteena on ehkäistä selkäoireita ja -sairauksia. Liitto tarjoaa tutkittua tietoa selästä, kehittää selän terveyttä ja hyvinvointia edistävää liikuntatoimintaa sekä ajaa selkäoireisten etuja.

Tavoitteet

Selkäliiton aikaisempi sivusto oli toteutettu aikoinaan Drupal 7:lla, jonka virallinen tuki oli päättymässä. Lisäksi sivuston ulkoasu näytti vanhentuneelta ja saavutettavuus oli puutteellista. Sivusto haluttiin siirtää WordPress-alustalle ja samalla haluttiin uusia sivuston rakenne ja ulkoasu, sekä tehdä sivustosta täysin saavutettava.

Sivustolla oli erittäin hyvä sijoitus hakukoneissa, joten uudistuksessa haluttiin varmistaa, että sijoitus säilyisi vähintään yhtä hyvänä myös jatkossa. Selkäkanava-tietosisältö ja yhdistyksen kotisivut haluttiin säilyttää yhtenä sivustona, kuten ennenkin.

Projekti

Sivusto toteutettiin saavutettavaksi WCAG 2.1 AA-tason saavutettavuusohjeiden mukaan.

Selkäliitolla oli toteutettuna graafinen ohjeisto, jonka mukainen visuaalinen ilme vietiin uudelle sivustolle. Ohjeisto sisälsi hyvin laajan skaalan eri värejä, joita hyödynnettiin sivustolla eri osioissa. Sivuston fontiksi valittiin hyvin lähellä graafista ohjeistoa oleva kirjasin jonka lukeminen näytöllä oli helpompaa. Ilmeen värit säädettiin tarpeen mukaan niin, että ne täyttivät saavutettavuusvaatimusten mukaiset kontrastit.

Isoin haaste oli saada laaja sisältö järjestettyä niin, että se olisi helposti löydettävissä ja Selkäliiton tekijöille myös helposti hallittavissa. Koska haluamme toteuttaa myös aina sivuston hallinnan asiakkaillemme helpoksi, käytimme aikaa siihen, että WordPressin hallinnan käyttöliittymä olisi mahdollisimman selkeästi jaoteltu. Näin laaja sisältö ei ole kaikki perussivujen alla, vaan niille on luotu omia sisältötyyppejä, joita pystyy myös siirtämään parilla hiiren klikkauksella toisen osion alle.

Selkeä jaottelu näkyy myös sivuston puolella sen käyttäjille. Selkäkanavan laaja sisältö on pääosassa ja sen erottaa vihreästä sisällöstä. Sen alla on tietoa selkäkivusta, selän hoidosta sekä konkreettisia ilmaisia harjoitusohjeita, sekä kuvallisia että videoita. Sinisen osion alla kerrotaan Selkäliitosta ja sen palveluista, ja keltavihreässä selkäyhdistyksistä ja niiden toiminnasta.

Teimme laajan sisällön siirron vanhasta uuteen. Tätä ennen järjestelimme asiakkaan kanssa sisältöjä taulukko-ohjelmassa, josta sisällöt tuotiin sivustolle ja tarvittaessa korjattiin vielä ennen julkaisua.

Tulokset

Selkäliiton Selkäkanava-sivu on kattava tietopaketti. Selkäliiton Selkäkanavalta saat monipuolista tietoa selkä- ja niskakivusta ja niiden itsehoidosta. Löydät sivustolta tietoa myös Selkäliiton ja selkäyhdistysten toiminnasta.

Sivuston loistava hakukonenäkyvyys on pysynyt ennallaan ja asiakas on ollut tyytyväinen lopputulokseen. Jatkamme sivuston ylläpidon, hostauksen ja jatkokehittämisen parissa.

Julkaistu: 2021
Asiakas: Selkäliitto ry
Ratkaisut: Järjestön kotisivut, Saavutettava sivusto, Tietosivusto
WordPress logo