Näköpiste Polar Print visuaalinen ilme ja markkinointimateriaalit

Asiakas

Näköpiste Polar Print Oy on suomalainen näkemisen ja lukemisen apuvälineisiin erikoistunut asiantuntijayritys, jonka tavoitteena on auttaa jokaista asiakasta löytämään paras ratkaisu omien tarpeidensa ja haasteidensa pohjalta.

Tavoitteet

Asiakas oli kiinnostunut meistä yhteistyökumppanina kotisivujemme erinomaisen saavutettavuuden perusteella, mistä olimme erittäin otettuja. Saavutettavuusasioita kunnolla ymmärtävää yhteistyökumppania oli kuulemma ollut vaikea löytää.

Projekti

Uusi visuaalinen ilme rakentui asiakkaan jo aiemmin tietyissä yhteyksissä käyttämän huuhkajan kuvan ympärille, mikä toimiikin hyvin – pöllöillä on tunnetusti tarkka näkö. Muilta osin uusi ilme on asiakkaan toiveesta suunniteltu täysin tyhjältä pöydältä.

Huuhkajateema kantaa läpi koko ilmeen, ja uuden logon idea rakentui näön ja huuhkajan terävän katseen ympärille.

Värimaailma suunniteltiin asiakkaan toiveesta vahvat kontrastit edellä. Mustavalkoista ilmettä värittää liekehtivä oranssi. Valittu kirjasin on pelkistetty, selkeä ja helppolukuinen.

Ilmettä elävöitettiin kuvapankista hankitulla, hienovaraisia yksityiskohtia sisältävällä vektorisulkasetillä, sekä erikokoisilla oransseilla palloilla, jotka toistavat logon pyöreää silmän muotoa.

Visuaalinen ilme on käytössä asiakkaan kotisivuilla, jotka rakensimme Shopify-verkkokauppa-alustan avulla. Kyseinen projekti on vielä kirjoitushetkellä kesken varsinaisten verkkokauppatoimintojen osalta.

Lisäksi autoimme asiakasta uudistamaan messuseinän, roll-upit, nimikyltit ja dokumenttipohjan uuden ilmeen mukaisiksi. Kiinnostavana lisänä asiakkaalla oli tarvetta pistekirjoitusta sisältäville materiaaleille, kuten käyntikorteille ja esitteelle, jotka myös suunnittelimme visuaalisen ilmeen pohjalta.

Tulokset

Lopputuloksena on kekseliäs, tyylikäs ja pelkistetty ilme. Sen vahvat kontrastit, selkeä typografia ja suurikokoiset elementit tekevät siitä helppokäyttöisen myös heikommalla näöllä.

Julkaistu: 2023
Asiakas: Näköpiste Polar Print Oy
Ratkaisut: Yrityksen kotisivut, Visuaalinen ilme, Markkinointimateriaalit
Shopify logo