Kansalaisfoorumin kotisivut

Asiakas

Kansalaisfoorumi on valtakunnallinen järjestöjen opintokeskus, joka tukee aktiivista kansalaisuutta yhteisöllisen ja taidelähtöisen oppimisen avulla, ja tarjoaa jäsenjärjestöjensä kanssa mahdollisuuden henkilökohtaiseen kehittymiseen kulttuurin, taiteen ja yhteisen toiminnan keinoin.

Tavoitteet

Asiakkaan vanhat, toisen toimijan aikoinaan rakentamat kotisivut olivat WordPress-pohjaiset ja periaatteessa toimivat, mutta muotoilun ja tekniikan osalta vanhentuneet.

Uudistuksen tavoitteena oli selkeä, moderni, saavutettava ja helppokäyttöinen sivusto, joka perustuisi uuteen kuvakonseptiin. Sivuston tuli olla myös kaksikielinen, responsiivinen, saavutettava ja tietosuojan mukainen.

Asiakas lähestyi meitä tarjouspyynnöllä, jossa pyydettiin kertomaan täyttääkö tarjoamamme palvelut seuraavia kriteereitä:

  • Kotimaisuus
  • Paikallisuus
  • Ympäristöystävällisyys
  • Yhteiskuntavastuullisuus

Lisäksi pyydettiin mainitsemaan mahdolliset merkit ja sertifikaatit vastuullisuuteen liittyen.

Vastuullisuusasioiden huomioiminen tarjouspyynnössä ilahdutti meitä suuresti, koska olemme panostaneet yrityksemme vastuullisuuteen ja sen osoittamiseen. Vielä enemmän meitä ilahdutti, että tulimme valituksi ainakin osin vastuullisuusnäkökulmien perusteella.

Projekti

Projektissa pyrittiin ottamaan huomioon ekologiset näkökulmat ja pitämään sivustouudistuksen ja sivuston käytön hiilijalanjälki mahdollisimman pienenä. Lisäksi käyttäjien tietosuoja pyrittiin huomioimaan aiempaa peremmin.

Suunnittelimme perusteelliset rautalankamallit layout-suunnitelmien pohjaksi. Järjestöllä oli olemassa visuaalinen ilme, jota hyödynnettiin myös uuden sivuston suunnittelussa uuden kuvakonseptin lisäksi.

Ilmeestä poimittiin saavutettavat väriyhdistelmät riittävän kontrastin saavuttamiseksi. Sivuston grafiikassa hyödynnettiin palasia logon kuviosta ja siitä ideoitiin lisäksi toistuva graafinen kuvio yhdistyksen värein. Vaihtelevuutta ilmeeseen saatiin toisistaan eroavista pyöristetyistä muodoista, jotka yhdessä loivat harmonisen ja mielenkiintoisen lopputuloksen. Lopputulos on selkeä, asiantunteva, mutta myös asiakkaan toiveiden mukaisesti raikas ja moderni.

Selvitysten pohjalta asiakkaan vanhaa WordPress-sivustoa voitiin käyttää uudistuksen pohjana, mikä säästi jonkin verran toteutustyötä projektissa. Laitoimme aluksi pohjatoteutuksen kuntoon, poistimme tiettyjä tarpeettomia ominaisuuksia, parantelimme tiettyjä ominaisuuksia ja lisäsimme tiettyjä uusia ominaisuuksia, kuten monikielisyyden ja englannin kieliversion. Toteutimme sivuston teeman kokonaan uudestaan, uuden ulkoasun mukaisena, saavutettavana ja responsiivisena.

Kuvakonseptin toimitti Noon Kollektiivi ja asiakas vastasi itse sivuston sisällöstä.

Tulokset

Asiakas on ollut tyytyväinen projektin sujuvuuteen ja lopputulokseen. Uusi sivusto on ekologinen ja saavutettava, mikä tukee Kansalaisfoorumin vastuullista toimintaa.

Sivusto uudistettiin onnistuneesti ja se täytti kaikki asiakkaan vaatimukset. Sivusto tarjoaa tietoa ja resursseja liittyen Kansalaisfoorumin koulutuksiin, tapahtumiin, hankkeisiin sekä ajankohtaisiin asioihin, suomeksi ja englanniksi.

Projekti suoritettiin ylimääräisiä päästöjä välttäen, sivuston suorituskyky optimoitiin huolellisesti ja sivusto sijaitsee hiilineutraalissa palvelinkeskuksessa.

Saavutettavuus huomioitiin sivuston suunnittelussa ja toteutuksessa ja auditoitiin lopuksi. Sivuston responsiivisuus testattiin kattavasti eri laitteilla ja selaimilla.

Julkaistu: 2023
Asiakas: Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry
Ratkaisut: Järjestön kotisivut, Saavutettava sivusto
WordPress logo