Harvinaiset-verkoston kotisivujen saavutettavuus ja jatkokehitys

Asiakas

Harvinaiset-verkosto on valtakunnallinen sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöverkosto, jonka työ kohdentuu harvinaisiin sairauksiin. Verkoston tavoitteena on harvinaisiin sairaus- ja vammaryhmiin kuuluvien ja heidän läheistensä aseman parantaminen Suomessa. Erilaisia harvinaissairauksia tunnistetaan maailmassa arviolta 6 000–8 000. Suomessa sairaus katsotaan harvinaiseksi kun sitä sairastaa enintään viisi henkilöä 10 000:ta asukasta kohden.

Tavoitteet

Projektin tavoitteena oli parantaa lain vaatimaa Harvinaiset-verkoston kotisivujen saavutettavuutta sekä korjailla ja jatkokehittää sivuston toiminnallisuutta. Samalla kyseinen WordPress-sivusto haluttiin siirtää meidän luotettavaan ylläpito- ja hosting-palveluun jatkokehitystä varten.

Projekti

Saavutettavuusongelmien korjausten suunnittelu aloitettiin perehtymällä asiakkaan meille toimittamaan Annanpuran laatimaan saavutettavuustestausraporttiin. Annanpura on Näkövammaisten liiton omistama yhteiskunnallinen yritys. Kattavassa testausraportissa oli tunnistettu Harvinaiset-verkoston kotisivuilta lukuisia parannusta vaativia asioita, esimerkiksi navigointivalikon käytettävyys, puutteellisesti kuvattuja lomake-elementtejä ja virheellinen kielimääritys.

Lähdimme etenemään korjaustöissä saavutettavuusraportin mukaisessa tärkeysjärjestyksessä. Korjaukset tehtiin kehityspalvelimella ja testasimme lopputuloksen itse NVDA-ruudunlukuohjelmalla. Kun korjaukset olivat valmiit, siirsimme ne tuotantoon.

Myöhemmin olemme mm. lisänneet sivustolle uusia osioita asiakkaan toiveiden mukaan, lisänneet evästesuostumuksen, parannelleet tietosuojakäytäntöä sekä korjanneet integraation kolmannen osapuolen diagnoositietokantaan.

Tulokset

Projektissa tehdyt korjaukset ovat nostaneet Harvinaiset-verkoston kotisivujen saavutettavuuden hyvälle tasolle, johon käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä. Sivustoa voi nyt käyttää helpommin myös apuvälineillä, esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla näppäimistöllä.

Myös asiakas on ollut tyytyväinen tekemiimme kehitystöihin, samoin kuin palveluihin. Jatkamme hyvin alkanutta yhteistyötä sivuston pienkehityksen ja ylläpito- ja hostauspalveluiden merkeissä.

Julkaistu: 2021
Asiakas: Harvinaiset-verkosto
Ratkaisut: Järjestön kotisivut, Saavutettava sivusto, Tietosivusto
WordPress logo