Grand One -kilpailun voitto Kansalaisfoorumin vastuulliselle sivustouudistukselle

Artikkeli – Ekologisuus, Uutiset, Vastuullisuus
Julkaistu: 10.4.2024
Konsepton toimitusjohtaja Mikko Paltamaa poseeraa kahden tuomariston jäsenen kanssa palkintodiplomi kädessään
Kuvaaja: Paavo Pykäläinen

Konsepton toteuttama Kansalaisfoorumin vastuullinen sivustouudistus nappasi voiton Grand One -digikilpailun ekologisin verkkopalvelu -kategoriassa maaliskuussa 2024!

Grand One on Suomen suurin digikilpailu, jossa kotimaisten digitoimistojen kärki panee parastaan. Vuoden 2024 kisassa Konsepton työnäyte Kansalaisfoorumin vastuullisesta sivustouudistuksesta osallistui uuteen ekologisin verkkopalvelu -kategoriaan, jossa kiinnitettiin erityistä huomioita palvelun energiatehokkuuteen ja palvelun aiheuttamaan hiilijalanjälkeen.

Ekologisuus edellä

Opintokeskus Kansalaisfoorumi on valtakunnallinen järjestöjen opintokeskus, joka tukee aktiivista kansalaisuutta yhteisöllisen ja taidelähtöisen oppimisen avulla, ja tarjoaa jäsenjärjestöjensä kanssa mahdollisuuden henkilökohtaiseen kehittymiseen kulttuurin, taiteen ja yhteisen toiminnan keinoin.

Konsepto uudisti Kansalaisfoorumin kotisivut projektissa, jonka lähtökohtana olivat ekologisuus ja muut vastuullisuusteemat. Jo tarjousvaiheessa Kansalaisfoorumi nosti esille kotimaisuuden, paikallisuuden, ympäristöystävällisyyden ja yhteiskuntavastuullisuuden osana valintakriteerejä. Ennen sivustouudistuksen alkua Kansalaisfoorumi oli tilannut yhteiskunnallinen viestintätoimisto Noon Kollektivilta uuden kuvakonseptin, jota hyödynnettiin sivuston suunnittelussa.

Juontajat julkistavat voittaneen työn perusteluineen; työn kuva näkyy taustalla valkokankaalla
Kuvaaja: Paavo Pykäläinen

Grand One -digikilpailun tuomarit kiittivät Konsepton ja Kansalaisfoorumin tinkimättömän ekologista toteutusta, joka oli kuvattu esimerkillisellä tarkkuudella: ”Ekologisuus on huomioitu projektin koko elinkaaren ajan. Sivuston tarkoitus on yleishyödyllinen ja se on kohderyhmälleen erityisen relevantti. Projektin lopputuloksena on syntynyt sivusto, jota on kevyt käyttää sekä ekologisesti, että käyttökokemuksellisesti.”

Kansalaisfoorumin viestinnän suunnittelija Riitta Liski kiitti Konseptoa projektin sujuvuudesta: ”Meitä ilahdutti panostuksenne vastuullisuuteen ja hiilineutraaliuteen, ja se, että niistä kerrotaan seikkaperäisesti verkkosivuillanne. Mukava ja johdonmukaisesti vedetty projekti, missään vaiheessa ei tullut ikäviä yllätyksiä tai kohtuuttomia viivästyksiä. Teidän kanssanne oli helppo tehdä töitä.”

Lue lisää projektin Grand One -työnäytteestä

Vastuullinen digitoimisto

Konsepton toimitusjohtaja Mikko Paltamaa iloitsee Grand One -voitosta ja sen tuomasta näkyvyydestä: ”Ensinnäkin, olemme tietysti kaikki todella iloisia tästä tunnustuksesta, joka motivoi tekemään enemmän. Uskon myös, että voitto lisää uskottavuuttamme ekologisuuden edelläkävijänä ja sitä kautta vaikutusmahdollisuuksiamme koko toimialan päästöjen vähentämiseen.”

Konsepto on kotimainen digitoimisto, jolle on myönnetty sekä Suomalaisen työn liiton avainlippu että Koodia Suomesta ry:n Koodia Suomesta -merkki. Konsepto on ollut hiilineutraali vuodesta 2021 lähtien ja pyrkii aktiivisesti vähentämään ja kompensoimaan päästöjään.

”ICT-alan on arvioitu tuottavan 2-3 % kasvihuonekaasujen kokonaispäästöistä maailmanlaajuisesti, ja tämä luku on kasvussa. Tämä osuus on suunnilleen sama kuin lentoliikenteen kokonaispäästöt. Ilmastonmuutoksen torjumisen pitäisi olla tällä hetkellä kaikkien prioriteetti numero yksi, ja jokaisen tulisi tehdä ne asiat ilmastonmuutoksen torjumiseksi, jotka hänellä on omassa roolissaan tehtävissä”, sanoo Paltamaa.

Konsepton asiakkaisiin kuuluu useita järjestöjä ja yrityksiä, joille vastuullisuus-, ekologisuus- ja saavutettavuusasiat ovat entistä tärkeämpiä ja näitä painotetaan myös Konseptossa yhä enemmän.

“Uskomme, että ekologisuus tulee olemaan tulevaisuudessa erittäin merkittävä kilpailutekijä kaikilla aloilla. Suomella olisikin nyt erittäin hyvät lähtökohdat brändätä itsensä maailman ekologisimpana ja muutenkin vastuullisimpana maana. Oman alansa ohella jokainen asiakas voi hyvin helposti auttaa kirittämään ICT-alaa ekologisempaan suuntaan joko edellyttämällä ekologisuutta, tai vähintäänkin pisteyttämällä ekologisuuden kaikissa hankinnoissaan”, Paltamaa lisää.

Lue lisää hiilineutraaliudestamme

Lue lisää vastuullisuudestamme

Lähikuva Konsepton voittamasta Grand One kilpailun plakaatista.

Kirjoittajat


Muita kirjoituksia